Converse Garden State

Converse Garden State

Paramus, NJ

For this Garden State store Jennifer Carpenter Architecdt designed the first completely new storefront for Converse Retail. Hand pantinated blackened steel panels define the thirty foot high and fifty foot wide façade.  We also designed new brand signage featuring inch-thick edge-lit lexan that casts a glow onto a recessed aluminum panel beyond.  We resolved difficult site conditions and turned some of them into advantages: an expansion joint between two buildings runs through the middle of the site, with different floor conditions, column structure, and deck heights – we strategically suspended cement panels to create a unified appearance at the customization/cashwrap zone, while preserving the open-system ceiling design, critical to the store’s feel, elsewhere. JCA wrapped the doubled-up columns along the expansion joint in corrugated metal, creating a backdrop for customization’s video display.

convrese gs_exterior (unused).jpg
converse gs_interior 02.jpg
converse gs_interior 03.jpg
converse gs_interior 04.jpg
converse gs_interior (unused).jpg
converse gs_exterior detail.jpg