Converse Soho

Converse Soho

New York City

Jennifer Carpenter Architect designed Converse’s first NYC flagship in November 2010.  The 7,000 square foot  shop honors the historic building in which it is located by revealing its cast iron structure and preserving the details of its storefront in and out. Industrial black end-grain flooring leads the customer from the sidewalk up two risers to the sales floor of refinished concrete. On the right, an accessible ramp runs past an installation by a local artist. Overhead, two planes of concrete panels define major zones of the store, terminating in the cashwrap wall on the right and the customization area on the left.  Custom tufted leather settees offer customers a place to try on shoes at the Chuck’s altar, a brightly lit feature that draws traffic deep into the shop. A premium area adjacent to the altar features found furniture, a custom chandelier, and some one-of-a-kind pieces. Front-of-house / back-of-house distinctions are eroded by a walk-up window at which sales staff and customers can pick up shoes and see a controlled view of the activity in the stockroom beyond.

 

converse soho_exterior.jpg
converse soho_entry.jpg
converse soho_customization.jpg
converse soho_retail area.jpg
converse soho_seating.jpg
converse soho_cash wrap.jpg